spot_img
spot_img

Брчко: “Корона парти” у организацији Изборне комисије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На адресу наше редакције стигла је фотографија са синоћног цјеловечерњег “Корона партија” организованог у Омладинском центру у Брчком, а поводом пребројавања гласова са нерегуларних бирачких мјеста.

Преко 100 особа је, уз налог Изборне комисије Брчко боравило од јуче, када су у предвечерњим сатима сазвани на поновно бројање гласова изборних мјеста гдје су утврђене неправилности, па све данас до јутарњих сати – преко 13 часова. Све то у просторији без прозора и уз забрану напуштања Омладинског центра до окончања бројања.

Уз питање организаторима овог догађаја зашто нису испоштоване епидемиолошке мјере – број људи у затвореном простору, могућност провјетравања просторије на сваких 90 минута, међусобна физичка дистанца и сл., одговор је гласио да је ЦИК БиХ наложио да се гласови морају по сваку цијену пребројати до сутра.

Упркос томе што нам је наметнут став да су избори пречи од здравља људи, сигурни смо да у ЦИК-у БиХ нису дали налог да се то уради на овакав начин како је то било синоћ у Брчком. Вјерујемо да је све ствар пропуста надлежних из Изборне комисије Брчко, мањка савјесности, одговорности, креативност и способности.

Тужно је што се на одгворне функције постављају особе које су зарад очувања сопственог радног мјеста и доказивања спремни да жртвују здравље стотина људи и њихових породица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img