spot_img
spot_img

Брчко: Корисници грантова све теже правдају добијена средства

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Мјесне заједнице и невладине организације на подручју Брчко дистрикта посљедњих година све чешће имају проблема око правдања грант средстава које добијају из буџета Дистрикта.

А у међувремену је законска регулатива која дефинише ову област значајно пооштрена.

“У 2019. години је исплаћено око 500 појединачних грантова за које су извјештаји о трошењу достављени Пододјељењу за подршку мјесним заједницама и невладним организацијама, и од тог броја је њих 40 враћено на дораду због недостављања неопходне документације и фискалних рачуна како би у потпуности била оправдана добијена средства”, истакла је Аница Радић Савић, шефица овог пододјељења.

Извјештаји за правдање грант средстава исплаћених у 2020. години по закону могу бити достављени до краја деветог мјесеца ове године. С обзиром да су поједини грантови у овој области исплаћени тек пред крај прошле године, у ресорном Пододјељењу тек почињу добијати извјештаје од мјесних заједница и удружења грађана.

Законски оквир који дефинише ову област је од почетка ове године пооштрен тако да у будућности сви они, који на вријеме не оправдају већ утрошена средства, неће моћи аплицирати за добијање нових средстава.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img