Brčko: Konstantna dezinfekcija javnih površina i objekata

Nakon što je u petak (13. marta 2020.) na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Brčko distriktu proglašeno stanje prirodne nesreće zbog virusa Korona (COVID-19) pripadnici odjeljenja za javnu bezbjednost Brčko distirkta odmah su počeli sa tretiranjem javnih površina uključujući i javne objekte.

“Više timova Odjeljenja za javnu bezbjednost Brčko distirkta je u saradnji sa Crvenim krstom Brčko distrikta izašlo na teren i počelo dezinfekciju javnih objekata i prostorija. Dezinfekcija se konstantno od petka vrši na više lokacija”, rekao je šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović.

Dodajući da se stalno tretiraju glavna autobuska i željeznička stanica, klupe u parkovima…

“Prioritet su javne površine i javni objekti, uključujući i javne subjekte koje koristi veliki broj ljudi. Mi smo u stalnom radu na terenu. Osim dezinfekcije mi vršimo i lijepljenje informativnih plakata, a dijelimo i letke koje građane informišu šta i kako treba da rade. Ovim putem apelujem i na građane da se pridržavaju uputstava koja izdaju nadležne službe kako ne bi imali posljedica od virusa Korona”, dodao je Zaimović.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime