Brčko: Konačno licitacija službenih vozila

U voznom parku kojem pripadaju vozila Vlade i drugih važnih institucija Distrikta, trenutno ima oko 50 otpisanih vozila. Radoslav Kojić šef Službe za održavanje voznog parka, kazao je da od aprila 2015. godine nije relizovana niti jedna licitacija iako su za to Kancelariji za upravljanje javnom imovinom upućivali dopise i 2016. i 2017. godine.

“Vozila se nalaze ovdje kod nas u Pododjeljenju za javni saobraćaj i održavanje vozila. Vozila propadaju, čuvara nema, tako da su poslije 16 sati vozila prepuštena sama sebi”, kazao je Kojić.

Vršilac dužnosti direktora brčanske Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Dijana Glišić, na pitanje zašto licitacije nisu raspisivane od 2015. godine, kazala je za Radio Brčko da se ne može izjašnjavati o odlukama prijašnjih direktora Kancelarije.

“Nedavno je u Vladi održan kolegij na ovu temu jer je primjećen ovaj problem. Sva odjeljenja su se izjasnila o otpisanim vozilima, dali su svoje sugestije i komentare šta bi eventualno trebalo da se preduzme. Kancelarija je tada preuzela na sebe obavezu da se posveti tom problem u narednom periodu, tako da ćemo vjerovatno za mjesec do dva pripremiti licitaciju”, pojasnila je Glišić.

Rekla je i da će se pokušati otkloniti uočene smetnje koje su do sada kočile raspisivanje licitacije motornih vozila.

“Najčešće je to bio iznos procjene komisije koja nije uvijek u skladu sa očekivanjima eventualno zainteresovanih, kao i to što na osnovu opisa u konkursu očekuju automobile u drugačijem stanju, zbog čega i odustaju od kupovine nakon provedene licitacije. Tako da je jedna od predloženih mjera da se te početne cijene licitacije naprave što realističnijim, odnosno budu približne stvarnoj vrijednosti”, pojasnila je Glišić.

Glišić je još naglasila, da do sada zbog navedenih poteškoća, i nakon provedenih licitacija nije bilo rezultata koji bi riješili pitanje gomilanja tih automobila koji su u suštini najvećoj mjeri nefunkcionalni.

Kako je dodala, u narednom periodu će ponuditi i rješenje za uklanjanje vozila koja se ne prodaju na licitaciji.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime