Brčko: Kokain krila u tegli zakopanoj u šumi

Brčansko Tužilaštvo je podiglo, a nadležni sud potvrdio optužnicu protiv 33-godišnjakinje iz Brčkog kod koje je policija iz tog grada pronašla i oduzela kokain namijenjen za dalje rasturanje.

Optužnica je podignuta protiv Admire Žižić, koja je, kako se navodi, drogu neovlašteno dobila u posjed, a potom, iako svjesna da je njeno prometovanje i zloupotreba strogo zabranjena zakonom, drogu zapakovala i čuvala zakopanu u šumi.

- Reklama -

– Drogu, ukupne količine 17,742 grama, obezbijeđenu jačom ljepljivom trakom, a unutar nje u PVC paketiću, dodatno je obezbijedila stavljajući je u aluminijsku foliju, a potom u zatvoreni stakleni galon, te je zakopala u šumi u naselju Sandići – navodi se u optužnici.

Za potrebe dalje prodaje 14. februara otišla je po drogu, gdje su je uhapsili brčanski policajci, koji su kokain privremeno oduzeli.

– Optužena je dakle, neovlašteno držala i prenosila drogu kokain, čime je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga – navodi se u optužnici Tužilaštva Brčko distrikta.

 

 

 

 

(faktor.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime