Brčko: Klizište na nasipu kod Vučilovca - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko: Klizište na nasipu kod Vučilovca

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mještani sela Vučilovac i Krepšić zabrinuti su za svoju i bezbjednost svoje imovine zbog pojave klizišta na vodoodbranbenom nasipu u dužini od 50 metara, koje se nedavno pojavilo usljed obilnih padavina i erozije zemljišta.

Predsjednik mjesne zajednice Vučilovac Milan Ignjić, rekao je da je do klizišta došlo zbog upotrebe lošeg materijala kojim je nasip prije nekoliko godina saniran.

„Zemlja kojom su sanirali nasip bila je pjeskovita i kao takva ne trpi vodu i velike kiše i nije najkvalitetnije urađeno jer se trebala tokom saniranja ta zemlja nabiti dovoljno“, rekao je Ignjić dodajući da ukoliko rijeka Sava nadođe, došlo bi do probijanja nasipa i mogao bi se ponoviti scenario iz 2014. godine.

On je naveo da su mještani sa razlogom zabrinuti apelovao na nadležne nda što prije saniraju nasip.

Ignjić kaže da je samo na ovom dijelu nasipa zabilježen odron, a da su drugi dijelovi za sada u stabilnom stanju.

Nasip uz desnu obalu rijeke Save od Orašja ka Brčkom napravljen je davne 1962. godine, a obnovljen posle velikih poplava koje su zadesile našu zemlju 2014. godine.

Iz Pododjeljenja za vodoprivredu Vlade Distrikta saopštili su da će na tom mirolokalitetu proglasiti stanje prirodne nesreće i da će se po hitnom postupku krenuti u sanaciju klizišta na nasipu.

Šef Odsjeka za vodoprivredu Zijad Bikić ističe da će nadležna Odjeljenja pri Vladi Distrikta u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama po hitnom postupku sprovesti proceduru saniranja ovog dijela nasipa.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img