Брчко: ЈУ Економска школа прославила 140 година постојања - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: ЈУ Економска школа прославила 140 година постојања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У склопу обиљежавања 140 година Трговачке школе, 100 година Економске школе и 55 година Угоститељске школе током седмице одржано је неколико спортских и културних догађаја у ЈУ Економској школи Брчко дистрикта, чиме су ученици и професори дали значај овом јубилеју.

Свечаном приредбом у Дому културе Брчко дистрикта завршено је тродневно обиљежавања 140. годишњице Економске школе, на којој су се свим присутним обратили руководство школе, те званичници Брчко дистрикта.

„Данас је представљена је изложба „Времеплов“, ученици су припремили Предузеће за вјежбу, те су одржана такмичења у шаху и стоном тенису. Заједничком шетњом кроз град до Дома културе показали смо заједништво, а свечаном приредбом завршила се ова јубиларна годишњица“, казала је Зора Пајкановић, директорица Економске школе.

Ученици ове школе изразито су срећни јер се ова врло важна годишњица обиљежава баш у вријеме њиховог школовања, а ученик првог разреда Борис Јосиповић нада се да ће бити међу успјешнијим ученицима када заврши школовање у овој образовној установи.

Годишњици су присуствовали и званичници Брчко дистрикта, а градоначелник Зијад Нишић истакао је како је Економска школа бренд нашег града, те како су знања, искуства и вјештине произведене у овој образовној установи обликовале наш град те га учиниле привредним, економским и трговачком центром регије.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је како ће уложити додатне напоре како би образовање на простору Дистрикта било на високом нивоу.

„Ми смо кроз измјене Закона на посљедњој сједници Скупштине кренули у правцу једне озбиљније реформе која подразумијева да све школе у Брчко дистрикту постану Јавне установе, што значи да би се школски процес и цијели систем управљања вратио самим школама“, истакао је Милић.

Кроз тродневно обиљежавање 140 година Трговачке школе, 100 година Економске школе и 55 година Угоститељске школе ученици и просвјетни радници показали су научене вјештине и знање кроз спортске, научне и културне активности.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img