spot_img
spot_img

ЈП Комунално Брчко купило два нова возила за одвоз отпада

spot_img
spot_img

ЈП Комунално Брчко је недавно извршило куповину два нова специјализована возила за одвоз отпада чија вриједност износи 600 хиљада КМ. Упосленици овог предузећа тренутно раде на санацији градске депоније како би се спријечило избијање нових пожара на овом локалитету.

„Набавка ових возила је започела прошле године и они су прије неколико дана испоручени Радној јединци Чистоћа што ће свакако довести до растерећења постојећих активности у овом сектору тако да са тренутно расположивих девет аутосмећара можемо већину послова обављати у првој смјени“, истакао је Адмир Муминовић извршни руководилац у овој радној јединици.

Муминовић је такође додао да су упосленици ове радне јединице заједно са ватрогасцима учинили све што је у њиховој моћи како би се што прије угасио пожар који је прије 15 дана избио на градској депонији у Брчком.

По његовим ријечима до пожара је дошло самозапањем те се задњих неколико дана интезивно ради на наношењу земљаног слоја како би се у будућности спријечиле сличне ситуације.

У брчанском комуналном предузећу се надају да ће врло брзо услиједити и усвајање новог Закона о комуналним дјелатностима јер је стари усвојен 2004. године, те да ће нове одредбе из тог закона предуприједити многе проблеме са којима се тренутно сусрећу запосленици овог предузећа.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img