Brčko: JP Komunalno angažovano na zimskom održavanju saobraćajnica isključivo u gradu

JP “Komunalno Brčko” će ove zime obavljati poslove zimskog čišćenja i održavanja saobraćajnica, trotoara i drugih pješačkih površina u gradu Brčkom.

Tri druga izvođača su angažovana za zimsko održavanje saobraćajnica u ruralnim područjima Distrikta, te na brčanskoj obilaznici.

- Reklama -

Na osnovu okvirnog sporazuma sa JP “Putevi Brčko”, potpisanom još u julu ove godine, JP “Komunalno Brčko” će tokom zimskog režima na održavanju javnih saobraćajnica, od 15. 11. 2020. do 15. 04. 2021. godine biti angažovano na održavanju prohodnost puteva i ulica na teritoriji grada Brčkog.

“U skladu sa odredbama ugovora, preduzeće je formiralo Štab zimske službe, obezbijeđena su vozila i mehanizacija za čišćenje ulica, trotoara i šetališnih zona kao i dovoljne količine posipnog materijala”, istakao je Majazudin Vehabović pomoćnik direktora za Logistiku u ovom preduzeću.

Osim JP Komunalnog koje će održavati saobraćajnice u gradu, angažovana su još tri izvođača koja će održavati puteve u istočnom i zapodanom dijelu distrikta te brčansku obilaznicu.

Podsjećamo građane da se održavanje kolovoza vrši u skladu sa prioritetima:

Prioritet I – magistralni putevi, regionalni putevi, glavne gradske saobraćajnice i pješačke zone
Prioritet II – ulice II prioriteta, trotoari ulica I i II prioriteta, mostovi, parkovske staze i stepeništa, javne parking površine kao i pješačke staze
Priporitet III – ulice III prioriteta, prilazi objektima mjesnih zajednica i ostale javne saobraćajne površine.

Zona prvog prioriteta u slučaju padavina mora biti u potpunosti očišćena najduže dva sata po prestanku padavina.

Ulice drugog prioriteta, održavaju se neprekidno, a moraju biti potpuno očišćeni u periodu od osam sati od momenta prestanka snježnih padavina.

Zona trećeg prioriteta, mora biti potpuno očišćena u periodu od 24 sata od momenta prestanka snježnih padavina.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime