spot_img
spot_img

Брчко: Још није договорена испорука електричне енергије за 2019.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Иако је знатно прије времена ЈП Комунално Брчко дистрикта покренуло једну, па другу поновљену процедуру набавке електричне енергије за 2019. годину, до краја текуће године није се успјела уговорити електрична енергија за цијелу годину.

На крају се свело на неке техничке , процедуралне разлоге, јер је био крај године па неке одлуке нису могле бити донесене од стране Владе Републике Српске казао је шеф Радне јединице Електродистрибуција Армин Драпић.

“Да не би дошли у ситуацију да Брчко дистрикт буде без снабдијевања електричне енергије нађено је прелазно рјешење, а то је да се потпише Анекс постојећег уговора по истим условима за период 01.01. 2019-15.01.2019. Искрено се надамо да ћемо у овом периоду до 15. јануара успјети да завршимо преговарање уз помоћ разно разних фактора, па чак и политике као и сваке године. Надам се да ће бити ријешено уговарање електричне енергије на најбољи могући начин и за нас као предузеће и за грађане Брчко дистрикта БиХ” рекао је Армин Драпић, шеф Радне јединице Електродистрибуција ЈП Комунално Брчко дистрикта БиХ.

Шеф Радне јединице Електродистрибуција Армин Драпић истиче да је најбоље рјешење је да се уговори електрична енергију по цијени која је важила за 2018. годину.

“У том случају не би било потребе да се покреће тарифни поступак према државноп Регулаторној комисији за промјену цијена електричне енергије, нити би ЈП Комунално Брчко било у ситуацији да изналази нека друга средства да подмири евентуалну разлику у набавци електричне енергије” каже Драпић.

Уговорена цијена електричне енергије за 2018. годину је 9,5 фенинга по киловат сату. Цијена коју је предложила у првом захтјеву Електропривреда Босне и Херцеговине била је 12, 6 фенинга, док је Електропривреда РС-а понудила цијену од 13,41 фенинг. То је неких 40 посто повећање и тај скок цијена набавке електричне енергије за ЈП Комунално Брчко дистрикт био додатних 11 милиона конвертибилних марака за годину дана, те би угрозио и пословање предузећа и грађанима био удар на џеп.

(brcko.tv)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img