Brčko: Još jedna humanitarna akcija učenika Poljoprivredne i medicinske škole

U Poljoprivrednoj i medicinskoj školi Distrikta, učenici farmaceutskog smjera danas organizuju humanitarnu akciju “Kupujmo domaće – pomozimo naše učenike”.

Nastavnik farmaceutske grupe predmeta u ovoj školi, Dino Šahović, ističe da je cilj akcije pomoći učenicima kojima je to potrebno, ali i da se pomogne domaća proizvodnja i učenici kroz ovo nauče dodatne vještine kako bi olakšali dalji proces učenja.

“Htjeli smo da ukažemo da su svi učenici u ovoj našoj školi jednaki i da, ako neko ima uslove treba pomoći drugom učeniku, da mu se život i učenje olakšaju”, ističe za Radio Brčko Šahović.

- Reklama -

Učenica četvrtog razreda, Andrea Petrović, kazala je da se na štandovima nalaze razni proizvodi, od čajeva, krema, šumećih tableta, koje su dobili od raznih privrednih subjekata i kojima se zahvaljuju na saradnji.

“Cijene su onolike koliko ko bude htio i želio da da za neki artikal. Nema ništa određeno jer je ovo humanitarni projekat. Osim učenika i profesora, pozvali smo i građane da se odazovu ovoj akciji. Očekujemo da bude uspješna, a prikupljena sredstva ćemo dati učenicima naše škole kojima je to potrebno”, pojasnila je Petrović.

Direktor ove škole Sead Bečić istakao je da je ovo samo jedna u nizu ovakvih akcija koje organizuju.

“Škola je odgojno-obrazovna ustanova i u odgojnom dijelu nastojimo njegovati to da moramo znati kako živi neko pored nas i da li mu je potrebna pomoć. Nije samo suština da li će neko dobiti materijalnu pomoć, nego je potrebno da taj neko osjeti da drugi misle o njemu i žele da mu pomognu. Taj osjećaj da postoje prijatelji, neko ko stvarno osjeća tuđi problem svakome od nas daje sigurnost i neko zadovoljstvo. To je nešto što nas sve jača u današnjem svijetu”, naglašava Bečić.

Ova humanitarna akcija je počela jutros u devet sati i trajaće do 17 sati.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime