spot_img
spot_img

Брчко: Једномјесечни притвор због напада на полицајца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ надлежни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор према А.С. (28) због сумње да је недавним нападом на службеника локалне полиције починио кривично дјело напад на службено лице у обављању послова сигурности. Детаље напада, портал nula49.com већ је објавио и можете их наћи ОВДЈЕ.

Притвор према А.С., кога Тужилаштво још сумњичи да је упућивањем пријетњи убиством оштећеном и његовом колеги извршио и кривично дјело угрожавања сигурности, одређен је због опасности да би могао учинити кривично дјело којим пријети.

Тужилаштво Дистрикта неодложно је отворило истрагу због сумње да је А.С. при недавној неопходној интервенцији Полиције Дистрикта због нарушавања јавног реда и мира, те сигурности саобраћаја, у алкохолизираном стању, физички напао службеника ове агенције С.К., те уз то њему и његовом колеги Н.М. пријетио убиствима. Сумња се да је А.С., након упућивања псовки полицијским службеницима, пружајући активан отпор лишавању слободе, нанио тјелесне повреде службенику С.К., а пошто је савладан пријетио им да ће их убити по изласку на слободу. Осумњичени је претходно пријављен од грађана да заустављањем возила на магистралном путу у Грбавици, западно од Брчког, и налијетањем на возила нарушава јавни ред и сигурност саобраћаја.

Пошто је лишен слободе и доведен пред тужиоца А.С. је убрзо и испитан гдје је оцијењено да постоји опасност да би могао учинити кривично дјело којим пријети, уколико буде пуштен на слободу, а за то кривично дјело може се изрећи казна затвора три године или тежа казна. С тим у вези Тужилаштво је предложило Основном суду Брчко дистрикта БиХ да се осумњиченом изрекне мјера притвора у трајању од једног мјесеца. Прихватањем овог приједлога Суд је утврдио да постоји основана сумња да је А.С. починио кривична дјела за која га Тужилаштво сумњичи, те посебни разлози за одређивање притвора према њему, како су и образложени у самом тужилачком приједлогу. Рјешење о одређивању притвора одмах је извршено, а убрзо у цјелости и потврђено од стране Апелационог суда Дистрикта.

По одређивању притвора осумњиченом Тужилаштво у сарадњи с локалном полицијом наставља интензивну истрагу усмјерену на даљње прикупљање доказа ради доношења коначне тужилачке одлуке у овом случају.

Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img