Brčko: Jednomjesečni pritvor Daliboru Jovičeviću

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je danas jednomjesečni pritvor Daliboru Jovičeviću, osumnjičenom da je 12. februara ubio oca Slavka u porodičnoj kući u naselju Brezovo Polje, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva distrikta zbog opasnosti od bjekstva, budući da se 15 dana za njim tragalo.

Jovičević je osumnjičen da je u porodičnoj kući, u kojoj je živio sa roditeljima, više puta udario automatskom puškom oca u glavu usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt.

To se desilo dok su njih dvojica bili sami.

On je osumnjičen i za neovlašteno držanje automatske puške “M70”, koju je koristio za počinjenje ubistva, a kasnije je zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom.

Dalibor Jovičević uhapšen je u četvrtak, 27. februara, u Sarajevu nakon što je bio u bjekstvu 15 dana i za njim je bila raspisana potjernica.

U prostorije Tužilaštva distrikta doveden je juče gdje ga je odmah ispitao tužilac i predložio nadležnom sudu da mu odredi pritvor, što je Osnovni sud na danšnjem ročištu prihvatio.

Tužilaštvo, u saradnji sa Policijom distrikta, nastavlja istragu protiv njega za krivična djela ubistva (na svirep način) i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih stvari, saopšteno je iz brčanskog Tužilaštva.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime