spot_img
spot_img

Брчко: Једнократна помоћ демобилисаним борцима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је одржала 60. редовну сједницу на којој је усвојен Приједлог одлуке о измјенама Одлуке о критеријумима за одобравање једнократне новчане помоћи демобилисаном борцу и члановима уже породице умрлог демобилисаног борца и Приједлог одлуке о измјенама Одлуке о програму утрошка средстава за додјелу једнократне новчане помоћи демобилисаном борцу и члановима уже породице умрлог демобилисаног борца.

Сенад Бешић, шеф Службе за борачко-инвалидску заштиту Владе Брчко дистрикта БиХ, казао је да је овом измјеном и допуном остављена могућност да и члан уже породице умрлог демобилисаног борца који нема редовна мјесечна примања може да оствари једнократну новчану помоћ у стању социјалне потребе под истим условима као и живи демобилисани борац.

„У пракси то значи да брачни друг, дијете или родитељ умрлог демобилисаног борца који нема никаква редовна мјесечна примања до краја ове недјеље може поднијети захтјев Служби за борачке-инвалидску заштиту и цивилне жртаве рата и уколико испуни услове предвиђене критеријумима за додјелу једнократне новчане помоћи оствари право за 2018. годину на ову врсту помоћи. Основни критеријум је сегмент који се односи на незапосленост, а општи критеријум подразумијева да постоји увјерење надлежног органа којим се потврђује припадност оружаним снагама. Лица која су по редовном јавном позиву поднијети захтјев нису обавезна занављати исти и разматраћемо га у оквиру ове активности. Средства су додато вирманизирана и основни износ од 600.000 КМ повећан је за 80.000 КМ“, казао је Бешић.

Чланови Владе данас су усвојили и Приједлог одлуке о усвајању измјена и допуна програма утрошка текућих грантова у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу за 2018. годину – III дио као и Приједлог одлуке о одобравању програма утрошка средстава текућих грантова за период од 1. 1. до 31. 3. 2019. године у Кабинету градоначелника.(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img