spot_img
spot_img

Брчко: Јавно отварање пријава по Јавном позиву за невладине организације

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта данас је уприличило јавно отварање пристиглих пријава по првом Јавном позиву у сврху транспарентног процеса оцјене испуњавања општих услова Јавног позива од стране пријављених апликаната.

Шеф Одјељења Недим Хамзабеговић изјавио је да је поново обновљена пракса јавног отварања пристиглих понуда, односно утврђивања формално правних услова за даље поступање и вредновање пројеката ради избјегавања сумњи у валидност пристигле документације.

Хамзабеговић каже да је по Јавном позиву пристигло 80 пријава невладиних организација.

Након отварања пристиглих коверти у којима су пројектни приједлози они ће према ријечима Хамзабеговића ићи у даљу процедуру прегледања и вредновања пројеката.

Асим Миџић, представник Кинолошког савеза Брчко дистрикта, поздравља јавни начин провјере свих пристиглих пријава и каже да је његова организација раније имала лоших искустава.

Муневера Калопер, предсједница Удружења Жена Бошњакиња Брчко дистрикта, каже да је ово добра пракса и да је треба наставити.

Предсједница Кола српских сестара Брчко Славојка Иљић, наглашава да је ово одличан начин да се види ко испуњава услове, јер према њеним ријечима они који не испуњавају услове не требају проћи по Јавном позиву.

Недим Хамзабеговић на крају је рекао да треба узети у обзир и чињеницу да је све мање новца у Буџету за ове пројекте и да је Јавни позив сада једини начин финасирања невладиних организација.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img