spot_img
spot_img

Brčko: Javna rasprava o prijedlogu rebalansa budžeta biće održana 5. jula

spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta održala je danas 14. vanrednu sjednicu na kojoj je izglasano da javna rasprava o predlogu rebalansa budžeta Distrikta za 2023. godinu u iznosu od 40 576 539, 85 KM bude održana u srijedu, petog jula.

Javna rasprava biće održana u sali za skupštinska zasjedanja s početkom u 18 časova.

Predlog prvog rebalansa budžeta Brčko distrikta za 2023. godinu danas je ušao u skupštinsku proceduru u okviru koje će se razmatrati u naredna dva mjeseca prije konačnog usvajanja.

Ukupan budžet Brčko distrikta ovim rebalansom biće povećan na 322 930 300,64 KM.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je ovim rebalansom obezbijeđeno tri miliona maraka subvencija za građane za troškove električne energije, kao i sredstva za povećanje plata zaposlenih u javnoj upravi.

Milić je istakao da su rebalansom obezbijeđena i sredstva za kapitalne projekte, među kojima je izgradnja dva vrtića.

„Vrlo je vejrovatno da će ovakav predlog rebalansa doživjeti promjene. S moje tačke gledišta biće neophodno investirati u projekte komunalne infrastrukture, u javne poslove. Nadam se da će se rebalansom riješiti problemi zbrinjavanja pasa lutalica kao i odvoza smeća na regionalnu deponiju jer je bilo primjedbi na rad Javnog preduzeća Komunalno koje je nadležno za ove poslove. Sigurno je da tom preduzeću treba pomoći kroz finansiranje određenih projekata koji će značiti bolju uslugu za građane Distrikta jer je neodrživo da djelatnosti na kojima počiva to preduzeće ima određenih zastoja“, istakao je Milić.

Skupština Brčko distrikta je na 14. vanrednom zasjedanju usvojila izmjenu Odluke o visini osnovice za obračun plata zaposlenih budžetskih korisnika Brčko distrikta za 2023. godinu kojom je visina te osnovice sa 667 KM povećana na 700 KM i primjenjivaće se od 1. jula 2023. godine.

Usvojena je i Odluka o povećanju osnovice za obračun plata budžetskih korisnika za 2024. godinu. Prema toj odluci od 1. januara naredne godine plate će se obračunavati po osnovici od 735 KM.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img