Брчко: Јавна расправа о приједлогу ребаланса буџета биће одржана 5. јула - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Јавна расправа о приједлогу ребаланса буџета биће одржана 5. јула

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта одржала је данас 14. ванредну сједницу на којој је изгласано да јавна расправа о предлогу ребалaнса буџета Дистрикта за 2023. годину у износу од 40 576 539, 85 КМ буде одржана у сриједу, петог јула.

Јавна расправа биће одржана у сали за скупштинска засједања с почетком у 18 часова.

Предлог првог ребаланса буџета Брчко дистрикта за 2023. годину данас је ушао у скупштинску процедуру у оквиру које ће се разматрати у наредна два мјесеца прије коначног усвајања.

Укупан буџет Брчко дистрикта овим ребалансом биће повећан на 322 930 300,64 КМ.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је овим ребалансом обезбијеђено три милиона марака субвенција за грађане за трошкове електричне енергије, као и средства за повећање плата запослених у јавној управи.

Милић је истакао да су ребалансом обезбијеђена и средства за капиталне пројекте, међу којима је изградња два вртића.

„Врло је вејроватно да ће овакав предлог ребаланса доживјети промјене. С моје тачке гледишта биће неопходно инвестирати у пројекте комуналне инфраструктуре, у јавне послове. Надам се да ће се ребалансом ријешити проблеми збрињавања паса луталица као и одвоза смећа на регионалну депонију јер је било примједби на рад Јавног предузећа Комунално које је надлежно за ове послове. Сигурно је да том предузећу треба помоћи кроз финансирање одређених пројеката који ће значити бољу услугу за грађане Дистрикта јер је неодрживо да дјелатности на којима почива то предузеће има одређених застоја“, истакао је Милић.

Скупштина Брчко дистрикта је на 14. ванредном засједању усвојила измјену Oдлуке о висини основице за обрачун плата запослених буџетских корисника Брчко дистрикта за 2023. годину којом је висина те основице са 667 КМ повећана на 700 КМ и примјењиваће се од 1. јула 2023. године.

Усвојена је и Oдлука о повећању основице за обрачун плата буџетских корисника за 2024. годину. Према тој одлуци од 1. јануара наредне године плате ће се обрачунавати по основици од 735 КМ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img