spot_img

Brčko: Jasmin Klebić u polufinalu svjetskog prvenstva u Češkoj

Published:

Jasmin Klebić reprezenativac BIH i član Kajak Kanu Kluba”Zaveslaj Brčko” danas se plasirao u polufinale na svjetskom prvenstvu u Češkoj. 

Takođe danas ga očekuje polufinalna trka za kvalifikacije u finale. Iako je Jasmin Klebić sportista sa velikim potencijalom on i njegov klub ove godine nemaju finansijsku podršku od Vlade Brčko distrikta kao i od lokalnih privrednika.

Kajak kanu sport je sport u koji se minimalno ulaže, a iz godine u godinu Kajak Kanu Klub“ Zaveslaj Brčko“ napreduje i postaje sve jači kako na državnom nivou tako i na međunarodnim regatama.

Da nije ljudi koji su prepoznali potencijal u našem takmičaru Jasmin Klebić danas nebi bio na Svjetskom prvenstvu jer smo za brčanske privrednike i Vladu Brčko distrikta trenutno nevidljivi.

Ovo je izuzetno skup sport, samo kanu koji Jasmin Klebić vesla na svjetskom prvenstvu plaćen je 3550eura odnosno 7000 KM pored opreme velike troškove iziskuju pripreme i odlazak takmičara na ovo prvenstvo. Ovog puta se još jednom zahvaljujemo spozorima koji su Jasminu obezbjedili kavalitetan nastup na Svjetskom prvenstvu Edin's Malerei & Gipserei ; IPS Gebäudetechnik Gold Tours Zenica.

“Odlazak, hranu i putne troškove za Jasminov nastup finansirali su njegova porodica, prijatelji i članovi kluba koliko je ko mogao”, izjavio je Predsjednik Kluba Đorđe Tomičić

“Sam ulazak Jasmina Klebića u reprezentaciju BIH njegov nastup na svjetskom prvenstvu i plasiranje u polufinale pokazuje da ovaj sport zaslužuje veću podršku grada jer sa minimalnim finansiranjem dobijamo sportiste koji su psihofizicki spremni da pariraju profesionalnim sportistima na svjetskoj sceni.

Kajak Kanu Klub “Zaveslaj Brčko” je klub sa velikim potencijalom i kvalitetnim sportistima, međutim klub iz kojeg dolazi Jasmin Klebić je klub koji nema infrastrukturu, nemam svlačionice za naše sportiste, nema teretanu koja je neophodna za trenažni proces,klub nema svoju kancelariju, takođe nemamo dovoljno prostora da skladištimo svoju opremu.

Ovog vikenda nas očekuje i Državno prvenstvo u kajaku i kanu na mirnim vodam u Jajcu, klupski račun je prazan od početka ove godine. Iako smo slali zvanične dopise Vladi Brčko distrikta i kontaktirali lokalne privrednike da nam pomognu za sad niko nije zaiteresovan.

Kako ćemo otići i nastupiti na državnom prvenstvu BIH još nismo sigurni i dalje se nadamo da će nam se neko javiti i pomoći.

Nadamo se da će naš klub i svi mladi sportisti čiji rezultati prevazilaze lokalne okvire i na najbolji način promovišu Brčko distrikt na međunarodnoj sceni, zaista dobiti zaslužen tretman i podršku.

Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se klub nalazi idemo dalje do ostvarenja klupskih snova, planova i ciljeva”, izjavio je Predjednik Skupštine kluba Zoran Rađen.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img