spot_img
spot_img

Brčko: Izdato više od deset hiljada dnevnih parking karata

spot_img
spot_img

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ u prvoj polovini ove godine izdalo je oko 10.200 dnevnih parking karata korisnicima koji nisu platili uslugu parkiranja, što je u poređenju sa prethodnim godinama znatno veći broj, a ujedno s tim zabilježeno je povećanje pokrenutih prinudnih postupaka naplate parkinga.

– Dnevnu kartu su do sada platila 8.874 korisnika usluge parkiranja, dok 1.326 korisnika još uvijek nije platilo kartu. Ona nema oblik kazne i svi koji dobiju dnevnu kartu u roku od osam dana plaćaju 50 posto od naznačenog iznosa. Do sada je u ovoj godini iznos od 7 KM platilo ukupno 7.569 korisnika, a dnevnu kartu od 14 KM platio je ukupno 1.301 korisnik usluge parkiranja.

Za korisnike usluge parkiranja koji nisu platili dnevnu kartu JP “ Putevi Brčko“ izdaje opomenu pred tužbu, a do sada je plaćeno oko 560 karata po opomenama.

Za korisnike usluge parkiranja koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu ove godine pokrenuto je ukupno 446 postupaka prinudne naplate, a ovo preduzeće ima potpisanu saradnju sa kompanijom „Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti oko naplate parkinga za strance.

Iz JP „Putevi Brčko“ pozivaju sve korisnike parking mjesta koji nisu još uvijek platili dnevnu kartu da to učine što prije jer po zakonu prema svim korisnicima parking usluge, koji istu nisu platili, iz ovog preduzeća su obavezni da pokrenu postupak prinudne naplate, što i čine.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img