spot_img
spot_img

Брчко: Издато више од десет хиљада дневних паркинг карата

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јавно предузеће „Путеви Брчко“ у првој половини ове године издало је око 10.200 дневних паркинг карата корисницима који нису платили услугу паркирања, што је у поређењу са претходним годинама знатно већи број, а уједно с тим забиљежено је повећање покренутих принудних поступака наплате паркинга.

– Дневну карту су до сада платила 8.874 корисника услуге паркирања, док 1.326 корисника још увијек није платило карту. Она нема облик казне и сви који добију дневну карту у року од осам дана плаћају 50 посто од назначеног износа. До сада је у овој години износ од 7 КМ платило укупно 7.569 корисника, а дневну карту од 14 КМ платио је укупно 1.301 корисник услуге паркирања.

За кориснике услуге паркирања који нису платили дневну карту ЈП “ Путеви Брчко“ издаје опомену пред тужбу, а до сада је плаћено око 560 карата по опоменама.

За кориснике услуге паркирања који се налазе на привременом раду у иностранству ове године покренуто је укупно 446 поступака принудне наплате, а ово предузеће има потписану сарадњу са компанијом „Еуро паркинг Сервицес“ из Лондона која води активности око наплате паркинга за странце.

Из ЈП „Путеви Брчко“ позивају све кориснике паркинг мјеста који нису још увијек платили дневну карту да то учине што прије јер по закону према свим корисницима паркинг услуге, који исту нису платили, из овог предузећа су обавезни да покрену поступак принудне наплате, што и чине.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img