Brčko: Izabrani izvođači za zimsko održavanje puteva

JP Putevi Brčko ugovorilo je uslugu i odabralo izvođače za zimsko održavanje puteva na području Distrikta tokom naredne zime.

“Zimsko održavanje puteva je predviđeno od 15. novembra do 15. aprila i JP Putevi su za ove namjene izvojili oko 800 hiljada KM”, rekao je za Radio Brčko Jasmin Memišević, zamjenik direktora za održavanje putne mreže u ovom preduzeću.

- Reklama -

Kao i predhodne godine, na ovim poslovima će biti angažovana četiri izvođača: JP Komunalno Brčko na području grada, firma Arapovac na istoku, Roading Gračanica na zapadu distrikta i Papilon za čišćenje zatvorenih parking površina.

“Vrijeme do prvog snijega ćemo iskoristiti za dostavljenje planova održavanja od strane izvođača, formiranje Štaba zimske službe, formiranje nadzornih timova, te obilazak izvođača radi utvrđivanja ugovornih obaveza kako bi smo spremno dočekali predstojeću zimu”, kazao je Memišević.

U Brčko distriktu je oko 900 kilometara puteva koji se održavaju tokom zimske sezone od čega 700 kilometara asfaltnih i oko 200 kilometara makadamskih.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime