Brčko: Istraga protiv službenika Policije kod kojeg je pronađeno više od kilogram kokaina

Šef brčanske Policije, Goran Pisić, danas je izdao nalog za pokretanje istrage protiv visokopozicioniranog službenika ove institucije koji se dovodi u vezu sa nelegalnim prometom i trgovinom narkotičkim sredstvima, a koga je osumljičila Policija Republike Hrvatske.

Kako se nezvanično saznaje, riječ je o otkrivenom kilogramu i 100 grama droge kokain, sa čim u vezu se dovodi pomoćnik šefa Jedinice krim policije, Z. A.

- Reklama -

Zvanično, brčanska Policija još uvjek ne potvrđuje sve pomenute detalje, no šef Operativno komunicijskog centra Halid Emkić, kaže da je istraga u ovom slučaju pokrenuta.

Podsjetimo, zadarska policija uhapsila je prekjuče muškarca iz Brčkog kod kojeg je u automobilu pronašla više od kilogram kokaina, u vrijednosti većoj od 260.000 KM.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđeno je da je ovaj Brčak član istočno-balkanske grupe umiješane u poslove sa drogom, koja je povezana sa kriminalnim miljeom na području Hrvatske.

Uhapšeni, koji ima državljanstvo Hrvatske i BiH, zaustavljen je juče na auto-putu prema Splitu zbog saobraćajnog prekršaja, a pretresom automobila “audi A3” koji je vozio, pronađen je paket sa 1.140 grama kokaina veoma visoke čistoće.

U autu su pronađeni i uređaji za zaštićenu komunikaciju i manji iznos novca.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime