spot_img
spot_img

Брчко: Инспектори у контроли поштивања мјера у градском превозу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Инспектори брчанског Инспектората су, у посљедњих неколико седмица, вршили интезивне контроле поштивања и примјене епидемиолошких мјера код возача и путника у јавном градском превозу у Дистрикту.

Управо је и Кризни штаб за спашавање у својој посљедњој наредби јавни превоз детектовао као жариште за могуће ширење вируса корона.

“У првих неколико дана током вршења контроле утврђено је да значајан број путника, ученика, али и возача аутобуса у градском превезу није користио маске, те су истима на лицу мјеста издати прекршајни налози”, казао је данас Зоран Гајић, главни инспектор.

Такође, инспекција је вршећи редовне контроле утврдила да се на аутобуским стајалиштима окупља већи број лица, те је на њихову препоруку Кризни штаб донио наредбу да су путници обавезни да носе маску и на аутобуским стајалиштима.

Гајић је појаснио да су због непоштивањa ношења маски у јавном превозу и на аутобуским стајалиштима инспектори издавали прекршајне налоге у висини од 30 КМ, но да ће од петка када ступа на снагу нови Закон о заштити од заразних болести у Брчко дистрикту, те казне бити знатно ригорозније и износиће 100 КМ.

Приликом доношења прошлоседмичне Наредбе о обустави извођења наставе у Брчко дистрикту у трајању од пет радних дана Кризни штаб је наложио Одјељењу за образовање Владе Брчко дистрикта да достави план одвијања наставе након што школе поново почну радити, нарочито водећи рачуна о окупљању великог броја дјеце у јавном превозу, које је препознато као жариште ширења вируса.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img