Brčko: Inspektorat najavio pojačanu kontrolu nošenja maski na otvorenom

Inspektorat Brčko distrikta BiH najavio je u predstojećem razdoblju kontrolisanje poštivanja propisanih epidemioloških mjera na otvorenom prostoru, odnosno nošenja maski i održavanja fizičke distance.

Glavni inspektor brčanskog Inspektorata Zoran Gajić rekao je kako se ove mjere poštuju u oko 60-70 posto slučajeva, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni period.

- Reklama -

“Nadam se da će građani ići u tom smjeru da zaštite svoje zdravlje, a ne da se plaše naših kazni. Očekujemo da poštuju mjere i da se zajedno izborimo s koronavirusom”, dodao je Gajić.

Prema novom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, propisane kazne za nenošenje maski iznosi 100 KM, a ukoliko se kazna plati u roku tri dana, plaća se 50 posto iznosa.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. da li ce neko od velikih strucnjaka iz reda advokata u Brckom pokrenuti pitanje statutarnosti zakona o zar bolesti. odnosno obavezu nosenja maski koja samo. nanosi stetu zdravlju a nicemu ne koristi ili su se iscrpili u borbi protiv fiskalnih kasa s obzirom da su tad skocili kao dimini musketari svi za jednog.. a sad cute ko da nema ni jednog Sramno..

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime