spot_img
spot_img

Брчко: Инспекција наредила повлачење пет флашираних вода из продаје

spot_img
spot_img

Надлежни инспектор наложио је мјеру повлачења из промета затечених количина наведених вода до добијања Рјешења о признавању

У складу са препоруком Агенције за сигурност хране БиХ за праћење стања у области природних минералних, природних изворских и стоних вода, Инспекторат Брчко дистрикта БиХ провео је инспекцијске контроле, те 21. децембра 2022. године обавијестио Агенцију да су на тржишту затечене сљедеће воде, које не посједују Рјешење о признавању природних минералних, природних изворских и стоних вода:

– Природна негазирана вода „Ледена“, запремине 5л, производи и пуни „Гаком“ д.о.о., Горња Ораховица, Грачаница;

– Планинска изворска вода са Влашића „ГОРА“, запремине 5л, произвођача „Иришкић“, д.о.о. Јелах, Тешањ;

– Вода „фирст“, алкална вода, стона вода без угљикова диоксида, произвођача Фруцтал, поријекло Словенија, паковање 0,5л, увозник за БиХ „Били бриг“, Груде;

– Природна негазирана минерална вода пречишћена осмозом, паковање 0,5л, произвођач „Бибита“ С.Х.П.К. Пећ Косова, увозник за БиХ „Скутер“ д.о.о., Пут живота б.б. Сарајево;

– Природна богата минерална вода и еxклузивна стаклена вода „Сирма“ произвођача „Сирма Груп“, Ицецек Сан. Ве Тир А.С., увозник за БиХ „Темаx“ д.о.о., подузетничка зона Дусине бр. 17, Орашје.

Надлежни инспектор наложио је мјеру повлачења из промета затечених количина наведених вода до добијања Рјешења о признавању.

Агенција за сигурност хране БиХ доставила је све расположиве информације надлежним инспекцијским органима у Босни и Херцеговини.

У складу са чланом 8., став (1) Правилника о природним минералним и природним изворским водама („Службени гласник БиХ“, бр. 26/10 и 32/12), сву природну минералну и природну изворску воду, која се ставља на тржиште у Босни и Херцеговини, мора признати Комисија за признавање природних минералних и природних изворских вода и мора имати Рјешење које издаје Агенција да је произведена, ускладиштена и стављена у промет у складу са одредбама овог Правилника.

 

 

 

(fokus.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img