Brčko ima vicešampione Evrope! - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko ima vicešampione Evrope!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

37. Evropsko prvenstvo u Kyokushin (ful kontakt) karateu održano je od 18. do 20. maja u Bugarskom gradu Varna na obali Crnog mora.

Na ovom prvenstvu je nastupilo preko 700 takmičara, reprezentativaca koji su predstavljali svoje države, ukupno 21 zemlju.

Takmičari “Borilačke akademije Ichigeki”, Ognjen Garić, Selena Stanimirović i Mihailo Tešić, nastupili su na ovom šampionatu kao članovi Reprezentacije Srbije, čiji je tim brojao ukupno 10 reprezentativaca.

Pored veoma jake konkurencije, takmičari iz brčkog uspjeli su da se domognu čak 2 finala i osvoje 2 Evropska trofeja.

Ognjen Garić je imao ukupno 4 meča , u osmini finala je imao protivnika iz Poljske koga je pobjedio, zatim u četvrtfinalu pobjeđuje protivnika iz Bugarske, polufinale radi sa Poljakom i takođe ostvaruje pobjedu i na kraju ulazi u finale Evropskog, gdje radi sa Ukrajincem, pa u borbi koja je bukvalno neriješena, sudije umjesto produžetaka, daju prednost reprezentativcu Ukrajine.

Selena Stanimirović je takođe radila 4 meča. Osminu finala pobjeđuje takmičarku iz Bugarske, zatim četvrtfinale takmičarku iz Poljske, polufinale pobjeđuje Ukrajinku i na kraju ulazi u finale, gdje gubi takođe od ukrajinske reprezentativke.

Mihailo Tešić je prvi meč radio u osmini finala i pobjedio takmičara iz Bugarske, međutim u četvrtfinalu, zaustavlja ga takmičar iz Ukrajine.

Ognjen i Selena su postali Evropski Vicešampioni, tako da za nas, ova njihova srebra sijaju kao zlata!

Svojim pobjedama i ulaskom u finala Evropskog prvenstva dokazali su koji potencijal i kvalitet posjeduju i da zaslužuju da budu na samom Evropskom tronu.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img