spot_img
spot_img

Брчко има своје пиво: Прича о “Лауферу”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Прва занатска пивара на подручју сјевероисточне Босне, Лауфер д.о.о. из Брчког, ове године је на тржиште пласирала занатско пиво под брендом Лауфер. Иза овог пројекта стоји технолог Коста Стевановић, који је свој страствени хоби претворио у предузетнички подухват и домаћем тржишту понудио производ високог квалитета, занатско (craft) пиво произведено од најквалитетнијих природних састојака.

О врхунском квалитету пива брине висококвалификовано особље, а ограничени капацитети производње омогућавају максималну бригу о свакој капи пива. На питање зашто вјерује да ће успјети на тржишту, Коста Стевановић једноставно наглашава: „Вјерујем у свој производ, али и у конзументе који знају препознати и за себе одабрати најбољи квалитет у избору пива у којем ће моћи истински уживати“.

Све органолептичке особине занатског пива Лауфер долазе од споја најквалитетнијих природних сировина и есенцијалног састојка – „страсти и вјештине технолога“. По узору на рецептуре старе стотинама година, занатско пиво Лауфер је произведено од четири основне сировине: јечменог слада, хмеља, пивског квасца и воде, у складу с њемачким средњовјековним законом о чистоћи пива
Reinheitsgebot, тј. без икаквих адитива који утичу на губитак изворног окуса пива.

Занатско пиво Лауфер је тренутно у понуди у више угоститељских објеката у Брчком, а планирано је ширење понуде и на друге градове, најприје на подручју сјевероисточне Босне. У земљи постоји неколико занатских пивара те иако је понуда још увијек ограничена, примијетан је позитиван тренд на тржишту, јер све више квалитетних угоститељских објеката желе уврстити занатско пиво на своје меније.

„Занатско пиварство је још увијек у зачетку у Босни и Херцеговини у односу на друге земље у регији и жеља ми је, вјерујем као и свим домаћим пиварима, да занатско пиво буде незаобилазан дио понуде већине угоститељских објеката“, закључује Коста Стевановић.(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img