Brčko: Identifikovani izvršioci provale u crkvu u naselju Meraje

Dana 27.11.2018. godine, Policija Brčko distrikta BiH zaprimila je prijavu da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u Pravoslavnu crkvu u naselju Meraje u Brčkom.

Odmah po saznanju, na mjesto događaja, izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj kojim je konstatovano da je nepoznati izvršilac, ili više njih, nasilno otvorio (provalio) kroz bočna vrata objekta, nakon čega je iz crkve, iz kutije u kojoj se sakupljao dobrovoljni prilog, otuđio manju količinu novca te predmete (vjerske suvenire) koji su bili namijenjeni za prodaju.

- Reklama -

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a pripadnici policije su preduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršilaca i otuđenih predmeta.

Nakon niza preduzetih operativno-taktičko-tehničkih mjera i radnji, policijski službenici Policije Brčko distirkta BiH, su identifikovali dva lica, koja se mogu dovesti u direktnu vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Preduzetim radnjama prikupljeni su tragovi i dokazi kojima se sa izvršenjem ovog krivičnog djela dovode lica sa inicijalima A.S. rođen 1992. godine i A.S. 1994. godine, oba sa sa područja opštine Derventa.

Pored navedenog, isti se dovode u vezu sa izvršenjem još četiri krivična djela „teških krađa“ počinjenih dana 27.11.2018. godine na području Brčko distirkta BiH.

S obzirom da su lica sa područja Dervente, o svemu navedenom Policija Brčko distrikta BiH je obavijestila MUP RS-e, čiji su pripadnici preduzeli mjere i radnje na krivično-pravnoj obradi navedenih lica.

Nakon provedenih svih procesnih radnji Policija će protiv imenovanih podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Šef Operativno komunikacijskog centra

dr Halid Emkić

(nula49.com)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime