Брчко и ове године без Сајма привреде - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко и ове године без Сајма привреде

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Традиционални Сајам привреде Брчко дистрикта вјероватно неће бити организован ни ове године због недостатка новчаних средстава и због кашњења у поступку провођења јавних набавки.

„Сајам привреде Брчко дистрикта, који је неколико година био традиционалан и неизоставан у нашем граду није одржаван уназад три године услијед пандемије ковида 19“, казао је Велибор Јакић предсједник Привреде коморе Брчко дистрикта, додајући како је у овој години планирано да се одржи, али због кашњења процедуре расписивања конкурса за додјелу средстава и одабира партнера, вјероватно неће бити могуће организовати га.

Поред техничке немогућности одржавања сајма, Јакић објашњава како ни новчани износ који је издвојен из Буџета Дистрикта, услијед пораста цијена неће бити довољан да би се Сајам привреде одржао. Из Коморе су указивали на тај проблем неколико пута, и у погледу недостатка средстава, али и око самог простора гдје би се тај сајам могао одржати на прави начин.

„Ми у Привредној комори имамо потешкоћа и у самом функционисању рада због тешке привредне ситуације, те су и на сједници Скупштине донесени закључци о измјени законодавног оквира кроз који комора функционише“, истакао је Јакић додавши како би се на тај начин омогућило масовније представљање пословне заједнице кроз омасовљавање чланства.

Према његовим ријечима то би најбоље било урадити кроз обвезно чланство, како је урађено у већини Привредних комора у окружењу, не односећи се на само финансирање рада коморе, него у смислу стварања капацитета за представљање интереса пословне заједнице.

Из Привредне коморе Брчко дистрикта надају се да ће доћи до измјене закона везаног за рад ове коморе, те како ће уз омасовљавање моћи бити учинковитији у свом раду.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img