Брчко: Хоће ли Закон о играма на срећу коначно бити усвојен? - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Хоће ли Закон о играма на срећу коначно бити усвојен?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Закон о играма на срећу који се већ дуже вријеме, након првог читања, амандмански усглашава, сутра би у наставку засједања брчанске Скупштине напокон требало да буде усвојен.

Ово је врло важно јер би, уз увођење више реда у овој области, кроз прецизну законску регулативу, били вишеструко увећани и порески буџетски пријоди.

„Мислим да смо готово усагласили кључни амандман око позиције „кладомата“ јер је приједлог да само један овај апарат може бити у кафићима односно објектима гдје се не служи храна, те да пореске обавезе по овом основу умјесто досадашњих 2.000 марака годишње буду увећане на 8.000. марака по години“, рекао је допредсједник брчанског Парламента, Иво Филиповић.

Иначе, сам Закон о играма на срећу имаће око четрдесет, углавном техничких амандмана.

„Веома је важано да овај закон усвојимо и цијелу област ставимо под потпуну законску контролу, чиме био и порески приходи са садашњих око 500.000 марака годишње били вишеструко увећани“, нагласио је Филиповић.

Током сутрашњег наставка деветнаесте редовне сједнице заступници би, као прву тачку, требали разматрати и коначно усвојити Закон о играма на срећу Дистрикта у другом читању.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img