Brčko: Gradski sat uskoro u funkciji

Na insistiranje mnogobrojnih udruženja i velikog broja građana, posle mnogo godina konačno se krenulo sa postavljanjem gradskog sata koji nekada bio simbol Brčkog.

Šef sektora za održavanje u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, Jelena Duvnjak rekla je da se sa aktivnostima na izgradnji i postavljanju gradskog sata počelo još prije par godina.

“2015. godine je raspisan javni poziv za izradu idejnog rješenja i na osnovu toga smo izabrali najpovoljnije rješenje i uradili projekat. Ovih dana smo krenuli sa postavljanjem sata i ostalo još nešto manjih radova kako bi sat bio u funkciji. Cijena izrade i postavljanja iznosi 40.000 KM”, rekla je Duvnjak.

Predstavnik izvođača radova Ermin Žilić, rekao je da je konstrukcija sata izrađena od inoks čelika, koji je zahtjevao veliki nivo obrade. Sam sat je uvezen iz Švajcarske i navija se preko sistema GPS, što znači da se vrijeme automatski podešava. Žilić je napomenuo da je preostalo da se uradi osvjetljenje u donjem dijelu konstrukcije, te da se sat spoji na elktromrežu kako bi bnio u funkciji.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime