spot_img
spot_img

Gradonačelnik penzionerima u Brčkom predao na korišćenje šah na otvorenom

Published:

spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je Udruženju penzionera Republike Srpske i Udruženju penzionera Federacije BiH u Gradskom parku u Brčkom nakon prvog odigranog poteza svečano na korišćenje predao šah na otvorenom i uručio deset stonih šahova.

Gradonačelnik je kazao da se nada da će šah koristi svojoj svrsi i da će penzioneri imati priliku da se druže u lijepom ambijentu Gradskog parka.

„Drago mi je da je Gradski park u Brčkom dobio novo ruho. Urađena je trim-staza, a ostalo je još da se uradi pješačka staza, hortikultura, rasvjeta, a evo danas smo penzionerima predali na korišćenje i šah na otvorenom. Nadam se da će šah koristi svojoj svrsi i da će naši penzioneri imati priliku da se malo druže i ovdje u ovom prelijepom ambijentu. Potrudićemo se da i dalje sarađujemo sa ovom populacijom kroz naše redovne aktivnosti u okviru Vlade Brčko distrikta BiH. Podsjećam, za ovu populaciju obezbijeđeno je oko milion i 400 hiljada maraka za jednokratnu pomoć koja će krenuti od iduće srijede kada ćemo taj program imati na sjednici Vlade. Takođe, izdvajamo i oko milion maraka za subvencije, odnosno za troškove komunalnih usluga, te za oba udruženja po 50.000 KM za banjsko-klimatsko liječenje“, kazao je Milić.

Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Brčko distrikta BiH, kazao je da je ovo prilika za mnoge penzionere u Brčkom da izađu iz svojih kuća kako bi igrali šah na otvorenom.

On je naglasio da Udruženje sa Vladom Brčko distrikta BiH ima dobru saradnju i da se nada da će tako i ostati.

Ismet Bešić, predsjednik Udruženja penzionera FBiH Brčko distrikta BiH, takođe, kazao je da će se uz druženje i igru šaha bolje moći iskoristi vrijeme i zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH i gradonačelniku na današnjoj predaji šaha na otvorenom.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img