spot_img
spot_img

Градоначелник пензионерима у Брчком предао на коришћење шах на отвореном

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је Удружењу пензионера Републике Српске и Удружењу пензионера Федерације БиХ у Градском парку у Брчком након првог одиграног потеза свечано на коришћење предао шах на отвореном и уручио десет стоних шахова.

Градоначелник је казао да се нада да ће шах користи својој сврси и да ће пензионери имати прилику да се друже у лијепом амбијенту Градског парка.

„Драго ми је да је Градски парк у Брчком добио ново рухо. Урађена је трим-стаза, a остало је још да се уради пјешачка стаза, хортикултура, расвјета, а ево данас смо пензионерима предали на коришћење и шах на отвореном. Надам се да ће шах користи својој сврси и да ће наши пензионери имати прилику да се мало друже и овдје у овом прелијепом амбијенту. Потрудићемо се да и даље сарађујемо са овом популацијом кроз наше редовне активности у оквиру Владе Брчко дистрикта БиХ. Подсјећам, за ову популацију обезбијеђено је око милион и 400 хиљада марака за једнократну помоћ која ће кренути од идуће сриједе када ћемо тај програм имати на сједници Владе. Такође, издвајамо и око милион марака за субвенције, односно за трошкове комуналних услуга, те за оба удружења по 50.000 КМ за бањско-климатско лијечење“, казао је Милић.

Вељко Златовић, предсједник Удружења пензионера Републике Српске Брчко дистрикта БиХ, казао је да је ово прилика за многе пензионере у Брчком да изађу из својих кућа како би играли шах на отвореном.

Он је нагласио да Удружење са Владом Брчко дистрикта БиХ има добру сарадњу и да се нада да ће тако и остати.

Исмет Бешић, предсједник Удружења пензионера ФБиХ Брчко дистрикта БиХ, такође, казао је да ће се уз дружење и игру шаха боље моћи искористи вријеме и захвалио Влади Брчко дистрикта БиХ и градоначелнику на данашњој предаји шаха на отвореном.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img