Brčko: Gajićeva ostavka će sačekati

Gradonačelnik Brčko distrikta najvjerovatnije neće samostalno prihvatiti ostavku šefa Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade Zorana Gajića.

Ostavka je dostavljena juče, ali nije neopoziva.

“U tekstu ostavke navodi se da je ona samo jednim dijelom prouzrokovana zdravstvenim stanjem, a drugim dijelom razlog su stavovi unutar Socijalističke partije. Upravo zbog toga, kao i činjenice da bi ostavka trebala stupiti na snagu do 15. januara, do kada se stavovi unutar partije mogu usaglasiti odnosno promjeniti, smatram da sa prihvatanjem ostavke neću žuriti, odnosno da ću odluku prepustiti partiji koja je Gajića i predložila na ovu poziciju”, rekao je za Radio Brčko Milić.

Sama eventualna ostavka Gajića u ovom trenutku bi za Vladu Distrikta značila pomjeranje, za najmanje za dvadesetak dana, vrlo važne aktivnosti na usvajanju prijedloga budžeta Distrikta za narednu godinu, koja bi trebala startovati odmah nakon praznika, odnosno već od desetog januara, dodao je Milić.

Inače, kako se nezvanično saznaje, ključna „previranja“ u Socijalističkoj partiji koja mogu dovesti i do ostavke Gajića, prouzokovana su usaglašavanjem stavova oko izbora šefa Pododjeljenja za veterinarstvo, koje, inače, djeluje u okviru odjeljenja na čijem je čelu Zoran Gajić.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime