Brčko: Fiskalizacija kasni, apel privrednicima da što prije nabave uređaje

Proces uvođenja fiskalizacije na području Distrikta koji je započeo polovinom marta, zbog tehničkih i problema druge vrste, i dalje je u kašnjenju, zbog čega neće biti završen do zakonom propisanog roka.

Direktor Poreske uprave Miodrag Trifković, kaže da je do sada inicijalna fiskalizacija urađena u oko 900 prodajnih objekata čime nisu ispoštovani rokovi propisani Odlukom o dinamici fiskalizacije.

“Mislim da ćemo ovakvim tempom uspjeti završiti kompletnu fiskalizaciju, ne kako je propisano zakonom i ovom odlukom do 31. maja, nego do 30. juna tekuće godine. Neće to biti veliko kašnjenje, veoma je bitno da to na kvalitetan način uradimo, da se sve ono što je zakonom predviđeno uradi na terenu kako bi Poreska uprava dobijala svaki dan te dnevne pazare na svoj server, i kako bi te podatke praktično koristila u smislu kontrole na terenu. Zakon i sav ovaj proces fiskalizacije su nedovoljni ukoliko ne budemo posvetili pažnju kontroli provođenja ovih zakonskih odredbi”, dodao je u izjavi za Radio Brčko Trifković.

Šef sektora za eksternu kontrolu u Poreskoj upravi Davor Ninić, istakao je da je zadnjih dana nešto manje zahtjeva.

On je apelovao na privredne subjekte da ne čekaju krajnje rokove nego da nabave fiskalne uređaje i uđu u proces fiskalizacije preko svojih ovlaštenih servisera koji će podnijeti zahtjeve za inicijalnu fiskalizaciju Poreskoj upravi.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime