Brčko: Epidemiološka situacija zadovoljavajuća, pod nadzorom 1.021 lice

Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je danas na konferenciji za medije da je stanje na prostoru ove lokalne zajednice u epidemiološkom smislu i dalje zadovoljavajuće.

On je istakao da posljednji podaci, od 12:00 časova, govore da se u Brčkom ukupno u izolaciji nalašlo 1.037 lica od kojih je njih 16 izašlo iz izolacije, a broj lica koja su još uvijek pod zdravstvenim nadzorom je 1.021. Milić je dodao da je od 34 osobe do sada uzet uzorak za testiranje na virus korona, rezultati za 26 lica su dobijeni, dva su pozitivna, a negativnih je 24, dok se još uvijek čeka na rezultate osam testiranih građana.

Kada su u pitanju dvoje zaraženih na prostoru distrikta Brčko, Milić je naveo da Pododjeljenje za javno zdravstvo svakodnevno provjerava njihovo zdravstveno stanje i da je dobra vijest da oni nemaju nikakve nove simptome.

“Osim činjenice da je Krizni štab u stalnom zasjedanju, 24 časa dežuraju i dežurne službe na terenu među kojima su, između ostalih, zdravstveni radnici, Policija, Inspektorat i Civilna zaštita. Tridesetak volontera svakodnevno je aktivno na terenu i to su članovi udruženja koji rade zajedno sa Civilnom zaštitom: Crveni krst, Gorska služba spasavanja, Nemo, Forum mladih za demokratiju, Udruženje građana Mikro, X centar i ostali pojednici”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da su građanima na raspolaganju brojevi telefona:

080050606 Pododjeljenja za javno zdravstvo za sve informacije u vezi sa korona virusom;

122 Policije Brčko distrikta BiH za sve prijave o nepostupanju građana po naredbama;

049/217- 008 SOS broj Crvenog krsta za pomoć građanima kojima su neophodni hrana i lijekovi, a koji se nalaze u rizičnim grupama ili su u izolaciji i

061/133-949 Društvo psihologa Brčko distrikta BiH koje je 24 časa aktivno i stoji na raspolaganju građanima.

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime