Brčko: Dvoje uhapšenih zbog narkotika

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom današnjeg dana, pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Naime, policijski službenici (Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga), su tokom dana postupili po prikupljenim operativnim saznanjima da lica sa inicijalima D.P. rođen 1983. godine i D.I. rođen 1972. godine, oba sa područja Brčkog, posjeduju narkotička sredstva. Lica su pronađena i nad istim je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršen pretres, te pretres stambenih objekata koje koriste imenovani.

- Reklama -

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeta veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, upakovana u PVC vrećice crvene i bijele boje, prerezane četvrtine tzv”cigle” skrivene u kanti od “jupola”, te prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazile makaze i digitalna vaga. Izvršenim prelinimarnim vještačenjem biljne materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi “Marihuana”.

Nad licima D.P. i D.I. u Policiji Brčko distrikta BiH, izvršena je kriminalistička obrada i protiv istih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH- navedeno je u pisanoj informaciji iz policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime