Brčko: Draško Đurić i treći put vitez Časnog krsta! (FOTO)

Draško Đurić iz Brčkog je postao vitez časnog krsta i za 2018. godinu pošto je danas na Ficibajeru, u konkurenciji od 65 takmičara, među kojima su bile i tri dame, najbrže preplivao 33 metra i prvi dotakao Časni krst na cvijetnom aranžmanu. 

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije blagoslovio je plivače i osveštao Časni krst, a pucanj je označio početak plivanja. Bilo je ovo šesto Bogojavljensko plivanje u našem gradu, a prvi put učestvovale su i tri dame.

Draško Đurić danas je postao trostruki vitez Časnog krsta. Iste titule osvojio je na takmičenjima 2015. i 2016. godine.

- Reklama -

Časni krst je 2015. godine posvetio sinu Nemanji, 2016. sinu Luki, a ove godine je od Njegovog preosveštenstvo Episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija zatražio blagoslov da krst pokloni sinu svog prijatelja koji više nije među živima.

Ovogodišnje plivanje za Časni krst organizovao je Plivački ekstremni klub “Atos-Sava”, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, a sudeći po prvim utiscima zaslužuju sve pohvale. Na prvo mjesto stavljena je bezbjednost plivača i gledalaca, pa su u obezbjeđenju ove manifestacije, osim pripadnika brčanske policije i nadležnih vladinih odjeljenja, učestvovali i Ronilačko-spasilački klub “Nemo”, Crveni krst, Klub terenaca “Of road 4×4” i Nautički klub “Moja lađa”.

Uživajte u fotografijama.
(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime