Brčko: Dozvoljena upotreba pirotehnike do 15. januara, uz oprez

U Brčko distriktu dozvoljena je upotreba pirotehničkih sredstava za zabavu klase dva od 15. novembra do 15. januara naredne godine, izjavila je portparol brčanske policije Dževida Hukičević.

Hukičevićeva je istakla da je ovu odluku donio šef Policije distrikta Goran Pisić 13. novembra, a na osnovu Zakona o Policiji Brčko distrikta i Zakona o prometu eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova distrikta.

– Sugrađanima upućujemo apel da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava za vrijeme praznika, a, ako to već rade, neka ih koriste u manjim količinama, oprezno i na otvorenom. Upotreba petardi i druge pirotehnike negativno se odražava na većinu građana, ali i životinje jer izaziva stres i neprijatnost, a nisu isključene ni povrede – rekla je Hukičevićeva novinarima.

Ona je dodala da je svako uznemiravanje građana pirotehničkim sredstvima na javnim površinama prekršaj za koji je predviđena kazna od 100 KM do 1.000 KM.

Hukičevićeva je podsjetila da samo ovlaštene trgovine na području Brčko distrikta mogu da vrše prodaju pirotehničkih sredstava.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime