Brčko domaćin spektakla u sportskom plesu

Plesni klub Mambo Brčko i grad Brčko sledeće godine biće domaćini dva velika sportska spektakla u sportskom plesu.

Savez sportsko plesnih klubova BiH donio je odluku da domaćin Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za 2018 godinu u Latino američkim plesovima bude upravo plesni Klub Mambo Brčko.

- Reklama -

Državno prvenstvo će se održati 10. 03. 2018. godine u Dvorani Tehničke škole u Brčkom a učešće će uzeti svi plesni klubovi sa teritorije Bosne i Hercegovine. Isti dan biće održan i OPEN turnir u latino američkim i standardnim plesovima koji će biti međunarodnog karaktera, tako da će učešće uzeti i sportski plesni parovi iz drugih država.

Državno prvenstvo će biti samo uvertira pred pravi sportski spektakl koji će se održati u Junu mjesecu.

Plesni klub Mambo Brčko biće organizator WDSF WORLD OPEN-a u kategoriji latino-američkih i standardnih plesova i taj turnir će se naći u zvaničnom kalendaru svjetske sportske plesne organizacije (WDSF). Turnir će se održati 9. i 10. juna 2018. godine u Dvorani Gimnazije u Brčkom sa učešćem više od 1000 učesnika iz više od 25 država svijeta.

Biće to turnir iz najviše kategorije turnira koji se boduju za svjetsku rang listu i jedinstvena prilika da gledaoci u Brčkom vide najbolje sportske plesne parove sa svjetske rang liste i uživaju u sportskom spektaklu koji ih očekuje. Publika u Brčkom će imati priliku da vide plesne parove svih starosnih kategorija, od pionira, juniora, omladinaca, odraslih do seniorske kategorije.

S obzirom da je u martu ove godine za Gala plesno veče vladala ogromna zainteresovanost i da je Dvorana Tehničke škole bila premala da primi sve ljubitelja najljepšeg dvoranskog sporta, sigurni smo da će i ovaj put brčanska publika ispuniti dvoranu gimnazije do poslednjeg mjesta.

Ovo će biti najveći i najznačajniji sportski dogadjaj ikada održan u Brčkom, a jedan od najznačajnih događaja ikada održanih u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime