Брчко домаћин Европског првенства у куглању - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко домаћин Европског првенства у куглању

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом одржавања Европског првенства у куглању у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине данас је у Вијећници одржана конференција за медије на којој су се обратили градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, предсједник КК „Рад“ Брчко Миле Тракошевић те менаџер Арене Бакарни Игор Божић.

Градоначелник Нишић казао je да је Брчко дистрикту БиХ припала велика част да буде домаћин овог првенства.

„Куглање као спорт је недовољно заступљен у Брчко дистрикту БиХ због лимитираних услова за бављење овим спортом. Ово је заиста један историјски успјех, јер ће присуствовати врхунски играчи Европе и тим првака свијета из Аустрије. Ту су свакако и економски бенефити, али ће бити и у функцији туризма и оно што је најбитније – једне регионалне и континенталне интеграције. Ово је снажан подстицај и инспирација за наше грађане да се баве спортом и прилика да се етаблира у нашем граду. С обзиром на то да учествују клубови и из Босне и Херцеговине и Брчко дистрикта БиХ моја жеља је да једна од три медаље буде наша“, истакао је градоначелник Нишић.

Предсједник КК „Рад“ Брчко Миле Тракошевић казао је да је клуб основан уз велику помоћ градоначелника Нишића који је несумњиво највише допринио да овај клуб заживи у нашем граду.

Менаџер Арене Бакарни Игор Божић изразио је захвалност Влади Брчко дистрикта БиХ на финансијској помоћи при организацији првенства.

„Такмичење се одржава од 3. до 7. октобра у новоотвореној Арени Бакарни, а церемонија отварања је сутра у 20.00 часова. На такмичењу учествује 14 мушких и 9 женских екипа. Овом приликом позивам све грађане да присуствују овом такмичењу, улаз је слободан “, истакао је Божић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img