spot_img
spot_img

Brčko: Dodatna svjetlosna signalizacija u blizini škola

spot_img
spot_img

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ radi na sigurnosti i zaštiti pješaka, a posebno učenika osnovnih i srednjih škola. Pored zaštitnih ograda, koje su u ovoj godini postavljene ispred škola, u toku je i postavljanje dodatne svjetlosne signalizacije u blizini škola.

„Do sada su radnici Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ obnovili i postavili novu svjetlosnu signalizaciju na tri lokacije na području Distrikta, i to u Štrosmajerovoj ulici, u Bukviku i u Gornjem Rahiću ispred osnovnih škola, a sve s ciljem zaštite pješaka, u ovom slučaju učenika“, kazao je Vlado Jevtić, direktor ovog preduzeća.

Za ovaj projekat ovo preduzeće je izdvojilo oko 20.000 maraka, a pored trepteće signalizacije, na pojedinim mjestima se postavlja i dodatna led rasvjeta kako bi u noći dodatno osvijetlila pješačke prelaze i na taj način osigurala zaštitu pješaka.

„Gdje nam tehničke mogućnosti to dozvoljavaju, postavićemo led reflektore, već smo ih postavili u Štrosmajerovoj ulici na dvije lokacije, ali smo tu ograničeni, jer ti reflektori se postavljaju na postojeće stubove rasvjete i ukoliko ih nema u blizini pješačkog prelaza ne možemo ih ni postaviti“, dodao je Jevtić.

Pored ove signalizacije, Jevtić podsjeća kako su u prethodnom periodu postavili i zaštitne ograde pored škola na mjestima gdje je pojačan saobraćaj i to ispred Ekonomske škole i Ekonomskog fakulteta u dužini od 136 metara i kod Treće osnovne škole u dužini od 49 metara.

Javno preduzeće „Putevi Brčko“, nastaviće sa sličnim aktivnostima, te u narednom periodu planiraju postaviti zaštitne ograde na još četiri lokacije ispred Pete osnovne škole kod Izbora i na Klancu, zatim kod škola u Grbavici i Gornjem Rahiću.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img