spot_img
spot_img

Брчко: Додатна свјетлосна сигнализација у близини школа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јавно предузеће „Путеви Брчко“ ради на сигурности и заштити пјешака, а посебно ученика основних и средњих школа. Поред заштитних ограда, које су у овој години постављене испред школа, у току је и постављање додатне свјетлосне сигнализације у близини школа.

„До сада су радници Јавног предузећа „Путеви Брчко“ обновили и поставили нову свјетлосну сигнализацију на три локације на подручју Дистрикта, и то у Штросмајеровој улици, у Буквику и у Горњем Рахићу испред основних школа, а све с циљем заштите пјешака, у овом случају ученика“, казао је Владо Јевтић, директор овог предузећа.

За овај пројекат ово предузеће је издвојило око 20.000 марака, а поред трептеће сигнализације, на појединим мјестима се поставља и додатна лед расвјета како би у ноћи додатно освијетлила пјешачке прелазе и на тај начин осигурала заштиту пјешака.

„Гдје нам техничке могућности то дозвољавају, поставићемо лед рефлекторе, већ смо их поставили у Штросмајеровој улици на двије локације, али смо ту ограничени, јер ти рефлектори се постављају на постојеће стубове расвјете и уколико их нема у близини пјешачког прелаза не можемо их ни поставити“, додао је Јевтић.

Поред ове сигнализације, Јевтић подсјећа како су у претходном периоду поставили и заштитне ограде поред школа на мјестима гдје је појачан саобраћај и то испред Економске школе и Економског факултета у дужини од 136 метара и код Треће основне школе у дужини од 49 метара.

Јавно предузеће „Путеви Брчко“, наставиће са сличним активностима, те у наредном периоду планирају поставити заштитне ограде на још четири локације испред Пете основне школе код Избора и на Кланцу, затим код школа у Грбавици и Горњем Рахићу.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img