spot_img
spot_img

Брчко: Добра реализација капиталног буџета

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за јавне послове у Брчком активно дјелује како би готово стотињак инфраструктурних пројеката, укупне вриједности око два милиона марака, било окончано до краја ове године. Више од двије трећине их је већ завршено или ће то бити учињено у наредних неколико дана.

У овом тренутку активно је 680 различитих капиталних пројеката од чега је у завршној фази или је већ окончано њих 55 укупне вриједности 968.000 марака“, нагласио је шеф Одјељења за јавне послове, Ратко Стјепановић.

„ Радови су у току на пројектима из лицитације 1 кроз 21 у укупној вриједности од око 900.000 марака. Најзначајнији од њих који би се могао навести је реконструкција пута Л1 или реконструкција пута према Фудбалском игралишту у МЗ Крбети у вриједности 55.000 марака. Такође смо у фази склапања уговора за пројекте из лицитације 1 кроз 21 , док припремамо трећу лицитацију у овој години такође у вриједности милион
марака која би требала да иде сљедеће седмице“, истакао је Стјепановић.

Иначе, ово одјељење ће интензивно наставити свој рад, а како је најављено, фокус ће бити на реализацију средстава издвојених ребалансом буџета за ову годину, што укључује додатна 32 пројекта укупне вриједности око милион марака.

„Ми тренутно располажемо са око 20 милиона марака за капитални буџет. У току су нам јавне набавке за највриједнији капитални објекат а то је изградња стадиона у вриједности од око 6, 5 милиона марака”, додао је Стјепановић.

Стјепановић очекује да ће капитални буџет бити вишеструко увећан реализацијом у односу на прошлу годину.

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img