Brčko dobitnik regionalnog priznanja “Dunavski cvet”

Na šestom “Dunavskom biznis forumu” koji završava danas u Novom Sadu gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću uručeno je priznanje “Dunavski cvet”, za napore i postignuća distrikta Brčko u izgradnji mostova saradnje u regionu Podunavlja.

Ovo prestižno regionalno priznanje dodijeljeno je i Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, Mirku Šaroviću, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Viktoru Orbanu, predsjedniku Vlade Mađarske, Francu Unterštaleru, ministru u Vladi pokrajine Baden-Virtemberg kao i Ivani Špringer, ekspertu Evropske unije za projekte.

- Reklama -

Prilikom dodjele priznanja, obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Siniša Milić poručio je da se Brčko distrikt BiH, kao specifična lokalna zajednica u kojom žive tri konstitutivna naroda, temelji na saradnji i međusobnom povezivanju, što je upravo jedan od ciljeva i Dunavskog biznis foruma.

“Zahvaljujem se organizatorima što su prepoznali našu lokalnu zajednicu kao pozitivan primjer u regionu i nadam se da ćemo i u budućnosti uspješno sarađivati i iskoristiti šanse koje nam se nude”, zaključio je gradonačelnik Milić.

Šesti po redu “Dunavski biznis forum” pod motom “Svi za jednog, jedan za sve”, u Master centru Novosadskog sajma, okupio je privrednike, javne radnike, diplomate i političare iz 14 zemalja. Forum je svečano otvorio predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekavši da samo stabilan i dobro organizovan region može biti prosperitetan.

Organizatori su Media invent, Institut evropskih regiona iz Salcburga i Privredna komora Vojvodine. Pokrovitelj je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala. Cilj je da se na osnovu Dunavske strategije, koju je usvojila Evropska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se naprave planovi za budućnost, s ciljem što bolje iskorišćenosti mogućnosti koje pruža saradnja država koje pripadaju dunavskom slivu.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime