Brčko dobilo prvu bebu u 2020. godini

- Reklama -

Gradonačelnk Brčko distrikta danas je darovao poklonima, cvijećem i novčanim iznosom od 500 KM prvorođenu bebu u 2020. godini Danicu Đokić i njenu majku Sanju.

Milić je istakao da je ovo jedna lijepa tradicija, koju treba njegovati, te da, iako je prva beba u 2020. rođena drugog januara, vjeruje da će to biti brzo nadoknađeno brojem rođene djece već u prvim danima nove 2020. godine.

- Reklama -

“Čestitam srećnim roditeljima Sanji i Kristijanu Đokiću, želim im da njihovo potomstvo bude zdravo, te da svi uživaju u blagodatima koje mi, kao Vlada, nastojima da kroz svoje aktivnosti uspostavimo”, istakao je Milić.

On je podsjetio da je u 2019. godini rođeno 18 beba više nego u 2018. godini.

“To je vjerovatno i rezultat naše pronatalitetne politike koju pokušavamo da uspostavimo. Kao što znate povećan je i majčinski dodatak i dužina njegovog trajanja, a trudimo se da obezbijedimo prostor za nova obdanšta”, istakako je Milić.

On je dodao da su pri kraju radovi izgradnje obdaništa na Ilićki, a da je u planu izgradnja još dva obdaništa.

Milić je poželio Novu godinu svim roditeljima u Brčkom, uz želju da se djeca rađaju i ostaju na ovim prostorima.

Primarijus doktor Slavko Nikić, specijalista ginekologije i akušerstva koji je kao dežurni ljekar porodio Sanju Đokić istakao je da se majka i beba osjećaju dobro.

“Jutros u 5 časova i 50 minuta rođena je prva Brčanka u 2020. godini, Danica Đokić. Beba je teška 3.700 grama, duga 53 centimetra. Nakon nje u 9 časova imali smo još jedan porođaj, a evo očekujemo da se porodi još jedna trudnica, tako ćemo nadoknaditi to što juče nije bilo rođenih beba”, naglasio je doktor Nikić.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime