spot_img
spot_img

Brčko: Dobili novi asfalt, ali i nove probleme (VIDEO)

Published:

spot_img

Miještani brčanskog naselja Rijeke, konkretno oni u Omladinskoj ulici, na asfaltiranje su čekali više od trideset godina. Međutim, uređenje infrastrukture, donijelo im je i nove probleme.

Stanari Omladinske ulice u naselju Rijeke u Brčkom na asfalt su čekali oko 30 godina. Trenutno, pored toga što ne mogu da uđu svojim automobilima u vlastita dvorišta, problem će imati i sa novim starim priključkom vode, koji će ih koštati oko 530 maraka.

Stanari ulice kažu da im je trenutno najveći problem previsok put u odnosu na nivo njihovih dvorišta.

– Mi imamo problema. Vidjećetekada budete snimali. Niko od nas ovde starosjedilaca I ovih novih ljudi koji su se doselili ne može da udje u svoje dvorište, za sada – rekla je Nataša Milošević za Elta TV.

Dodatni trošak stanovnicima u Omladinskoj je i izmještanje vodomjera. Budući da je asfaltiranje pratila i vodovodna mreža, ponuđeno im je da svako u svoje dvorište izmjesti vodomjer iz dosadašnjeg kolektivnog šahta. Većina je to i uradila, ali onda su se javili i određeni problem, finansijske prirode. Cijena koju JP Komunalno traži za izmještanje sata.

– 530 ili 540 maraka koštalo je ono što su oni iznijeli tamo. Svi oni koji su pristali u ovoj ulici, svi smo sami to uradili – dodala je mještanka Nataša Milošević.

Iz Pododjeljenja za puteve, kaže da će izgradnju puta, pratiti uređenje adekvatnih ulaznih rampi za dvorišta. A radove će nastaviti kada se riješi pitanje vode.

– U razgovoru na konkretnim problemima našli smo kompromis sa ljudima da im se urade rampe, da oni pomjere malo svoje kapije, šine. Naravno te rampe na trošak izvođača, oni ne plaćaju to, samo da se dogovorimo, da bi i njima bilo to. Naravno nama nije u interesu da napravimo ulicu koja nije funkcionalna i da oni ne mogu izlaziti iz svog dvorišta – kazala je stručni saradnik za nekategorisane puteve – Pododjeljenje za puteve Jadranka Maksimović.

U JP Komunalno Brčko bili su manje fleksibilni. Iako su kažu svjesni da su cijene za izmještanje satova prevelike, tvrde da su urađene prema važećem cjenovniku, koji bi se uskoro trebao mijenjati.

– Istina je da tu ima oko 300 maraka naših dijelova koje nabavljamo i koje jednostavno transformišemo tu. Ja u ovom momentu nisam taj pravilnik još promjenio ali ću ga sigurno promjeniti u dijelu da naše troškove, naše radne snage i troškove paušala i taksi dovedemo u neki drugi nivo – kazao je v.d. direktor JP Komunalno Brčko Mirsad Đapo.

U Komunalnom su najavili izmjenu cjenovnika u narednom mjesecu. Do tada, stanovnici Omladinske ulice kako sami kažu moraju se snalaziti kako i nakoji način ce da prelaze prepreke prilikom ulaska u svoja dvorišta.

 

 

 

 

 

(eltatv.net/srpskacafe.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img