spot_img
spot_img

Од 1. јануара: Брчко добија Туристичку заједницу

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на данашњој 81. редовној сједници усвојила Одлуку о оснивању Туристичке организације на приједлог градоначелника и у складу с Законом о правним лицима које оснива Брчко дистрикт БиХ.

Како је на конференцији за медије казао шеф Законодавне канцеларије Аднан Пашалић, ова туристичка организација би требало да почне с радом од 1. 1. 2023. године те је појаснио њен начин финансирања.

„У наредној буџетској години ће се обезбиједити средства за рад исте, а осим буџета, туристичка организација би се такође финансирала од боравишних такси као и кроз друге пројекте које би остварила у сарадњи с домаћим и међународним структурама“, изјавио је Пашалић, те додао да ће за смјештај брчанске туристичке организације бити обезбијеђена атрактивна локација у центру града.

Он је казао да ће кадровска структура ове организације бити преузета из постојеће Службе за туризам у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу.

„Туристичка организација ће започети рад са 3 извршиоца, а онда ће се у даљем периоду видјети да ли ће бити потребе за повећањем кадровских капацитета. Ово је јако значајан пројекат Владе јер се овакве инвестиције препознају у региону и шире, тако да ће Брчко ради све више на побољшању туристичких промоција и туристичке понуде“, додао је Пашалић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img