spot_img

Brčko dobija Privredni savjet

Published:

spot_img

Vlada Brčko distrikta BiH je, u nastavku 36. redovne sjednice, usvojila Prijedlog odluke o osnivanju Privrednog savjeta Brčko distrikta BiH, što je rezultat Odluke o uspostavi javno-privatnog dijaloga u Brčkom koja je donesena prošle godine.

“Cilj je uspostavljanje široke analize stanja u privredi gdje su akteri, osim predstavnika vlasti, i civilno društvo, poslovna zajednica, sindikat, obrazovne institucije i ostali segmenti društva koji treba da sagledaju situaciju u privredi, predlažu mjere za napredak i prate efekte tih mjera”, rekao je šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević.

Pomenuti savjet biće sačinjen od 21 člana.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o utvrđivanju radnih mjesta od posebnog značaja u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu. Riječ je o radnim mjestima kustosa Umjetničke galerije i radnika u Gradskoj biblioteci.

“Pomenuti radnici na ovaj način biće oslobođeni obaveze polaganja ispita za rad u organima javne uprave jer njihova priroda posla nije takva. Oni polažu sasvim drugačiji stručni ispit jer su javni, a ne državni službenici”, dodao je Gudeljević.

Članovi Vlade usvojili su Nacrt zakona o volontiranju Brčko distrikta BiH te odobrili Izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img