Brčko dobija “Građansku patrolu”

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta, Srđan Blažić, najavio je danas skoru realizaciju projekta “Građanska patrola”.

Ovaj projekat bi, kako je najavljeno, trebao omogućiti svim građanima da putem mobilnog telefona snimi probleme u gradu i proslijedi ih Sektoru za informisanje u okviru Kancelarije gradonačelnika.

Brčko bi tako postalo drugi grad u BiH, posle Banjaluke, koji bi imao ovaj servis.

“Građanska patrola” je mobilna aplikacija koja se u Banjaluci pokazala izuzetno korisnom za rješavanje brojnih problema. Već tokom prvog dana rada u ovom gradu stiglo je 25 prijava, a tokom osam mjeseci prošle građai su se žalili na više od 1.400 problema.

U prosjeku, mjesečno se zahvaljujući ovoj aplikaciji, u Banjaluci mjesečno riješi oko 200 problema.

“Građanska patrola” primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati, kao što su: neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenja javnih površina (kolovoz, trotoari, pješačke zone), otpad (divlje deponije), neispravni kontejneri, onečišćenja i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljeni slivnici, zatim oštećenja parkovske opreme, nadstrešnica (autobuske stanice), urbane opreme i uređaja na parkingu i neispravna javna rasvjeta, stubići i ograde.

Kada će biti realizovana i kako će raditi u našem gradu, ostaje da se vidi.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime