spot_img
spot_img

Брчко добија “Грађанску патролу”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта, Срђан Блажић, најавио је данас скору реализацију пројекта “Грађанска патрола”.

Овај пројекат би, како је најављено, требао омогућити свим грађанима да путем мобилног телефона сними проблеме у граду и прослиједи их Сектору за информисање у оквиру Канцеларије градоначелника.

Брчко би тако постало други град у БиХ, после Бањалуке, који би имао овај сервис.

“Грађанска патрола” је мобилна апликација која се у Бањалуци показала изузетно корисном за рјешавање бројних проблема. Већ током првог дана рада у овом граду стигло је 25 пријава, а током осам мјесеци прошле грађаи су се жалили на више од 1.400 проблема.

У просјеку, мјесечно се захваљујући овој апликацији, у Бањалуци мјесечно ријеши око 200 проблема.

“Грађанска патрола” примарно је намијењена за пријаву комуналних неправилности које је потребно санирати, као што су: неисправна саобраћајна сигнализација, оштећења јавних површина (коловоз, тротоари, пјешачке зоне), отпад (дивље депоније), неисправни контејнери, онечишћења и оштећења јавних и зелених површина, зачепљени сливници, затим оштећења парковске опреме, надстрешница (аутобуске станице), урбане опреме и уређаја на паркингу и неисправна јавна расвјета, стубићи и ограде.

Када ће бити реализована и како ће радити у нашем граду, остаје да се види.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img