spot_img
spot_img

Брчко: До сада прикупљено 13 хиљада марака за лијечење Емира Хамзића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У сарадњи са Фондацијом „Мирза Трумић“ и угоститељским објектима на подручју Дистрикта данас је покренута хуманитарна акција под називом „Кафа за Емира Хамзића“, који је прије двије године тешко настрадао на Сави.

У наредних неколико дана очекује се још организованих хуманитарних акција у Дистрикту.

„У оквиру пројекта „За Емирове кораке“ организују се ових дана различите хуманитарне акције како би се што више прикупило новца за лијечење и рехабилитацију тридесетгодишњег Брчака Емира Хамзића, који је приликом скока  у Саву тешко повриједио кичмени стуб. За његово личење у иностранству матичним ћелијама непходно је 40.000 еура“, истакла је Селма Трумић, оснивач Фондације „Мирза Трумић“.

Селма Трумић истиче да се до сада акцији одазвао велики број привредника и позвала све грађане да попију своју омиљену кафу и тиме учествују у новчаној подршци цијелој акцији.

„У ових седам дана прикупљено 13 хиљада марака или око 7 хиљада еура па се и наредних дана очекује наставак хуманитарних активности и кроз постављање кутија за директно донирање новца“, додала је Трумић.

Према њеним ријечима, одазивају се и друга удружења са простора Дистрикта како би дали свој несебични допринос, као и привредници.

Представник угоститељских објеката у Брчком, Един Бећиревић каже да се хуманитарним акцијама увијек одазове већи број власника кафића у Дистрикту и да на тај начин показују јединство на дјелу.

За 19. септембар је планирано да се одржи велики хуманитарни концерт у брчанском Дому културе са локаним пјевачима, гдје ће бити постављене кутије за донирање новца па је за вјеровати да ће Брчаци још једном на дјелу показати своју хуманост и донирати неопходну суму од 40 хиљада еура како би Емир Хамзић могао отпутовати на неопходно лијечење.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img