spot_img
spot_img

Брчко: До краја године пољопривредницима омогућити да захтјеве за подстицаје подносе електронским путем

spot_img
spot_img

Одјељење за пољопривреду водопривреду и шумарство брчанске Владе до краја године извршиће информатизацију свог рада, што се односи и на сегмент подношења захтјева за подстицаје, који ће се подносити путем интернета, а сачињаваће се и електронски записници на терену.

„Прије свега желимо надоградњом већ инсталираног софтвера обухватити податке из Пододјељења за ветеринарство кад је ријеч о рачуноводству, потом пријему и издавању лијекова, до наплате услуга на терену“, рекао је шеф Одјељења, Миленко Нинковић.

Наредни корак за који ће у Одјељењу одмах почети припремне радње је да посредством интернета произвођачи подносе пријаве, односно захтјеве за подстицаје у производњи.

“Осигураћемо могућност произвођачима да уласком на интернетску страницу брчанске Владе, односно нашег Одјељења, могу имати увид у сву потребну документацују, коју такође интернетски, уз захтјев могу прослиједити на обраду. У том случају из наше службе добиће одговор да је документација запримљена, те треба ли је евентуално допунити. Ако је све у реду, произвођачи ће у Одјељење доћи само да потпишу односно преузму Одлуку о исплати“, акцентирао је Нинковић.

Сљедећа фаза се односи на могућност да комисије које у име Одјељења врше увид стања на трену, било да је ријеч и о подстицајима, записнике сачињавају уз помоћ лаптопа, те интернетском везом их уз евентуалне корекције одмах просљеђују у базу података.

„На овај начин цијели посао би био додатно убрзан, јер би подаци са терена били централизовани и одмах видљиви за људе који с правног аспекта, дјелују у правцу сачињавања Одлука о исплати. Генерално, на овај начин би се цијели процес подношења, контроле и исплате захтјева вишеструко убрзао“, истакао је Нинковић.

Све наведено би, кажу у Одјељењу, требало профункционисати до краја текуће године.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img