spot_img

Brčko distriktu potrebna turistička ogranizacija

Published:

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, između ostalih zadataka, ima zadatak i da stvori uslove da Brčko distrikt bude atraktivna turistička destinacija, kaže šef ovog odjeljenja Pero Gudeljević.

Gudeljević kaže da iz toga segmenta svi oni koji  učestvuju u pružanju turističkih usluga imaju određenu korist. S obzirom da Brčko distrikt još nema turističku organizaciju koja bi bila krovna organizacija u implementaciji svih zadataka koji turizam treba da ostvari u distriktu, a ono što Odjeljenju za privredu za sada pomaže, to je udruženje hotelijera Brčko distrikta, koje svoju turističku ponudu prezentuje onima koji su za nju zainteresovani.

“U predhodnom periodu Odjeljenje je uspjelo edukovati dvadesetak turističkih vodiča, koji bi potencijalnim turistima mogli pokazati znamenitosti distrikta kojih ima puno, ali ako ćemo iskreno govoriti o turizmu, on je još u povojima”, rekao je Gudeljević.

Ono što se događa trenutno u turizmu to je rezultat privatnih inicijativa hotelijera,  vlasnika restorana i kafića u Brčkom. Gudeljević  navodi  rijeku Savu kao turistički potencijal, ističući kako treba raditi na tome da se formira turistička organizacija koja bi mogla ujdiniti sve one elemente koje Brčko distrikt ima, i početi razvijati turizam na način da on donosi korist ljudima u Brčkom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img