Brčko distriktu potrebna turistička ogranizacija

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, između ostalih zadataka, ima zadatak i da stvori uslove da Brčko distrikt bude atraktivna turistička destinacija, kaže šef ovog odjeljenja Pero Gudeljević.

Gudeljević kaže da iz toga segmenta svi oni koji  učestvuju u pružanju turističkih usluga imaju određenu korist. S obzirom da Brčko distrikt još nema turističku organizaciju koja bi bila krovna organizacija u implementaciji svih zadataka koji turizam treba da ostvari u distriktu, a ono što Odjeljenju za privredu za sada pomaže, to je udruženje hotelijera Brčko distrikta, koje svoju turističku ponudu prezentuje onima koji su za nju zainteresovani.

- Reklama -

“U predhodnom periodu Odjeljenje je uspjelo edukovati dvadesetak turističkih vodiča, koji bi potencijalnim turistima mogli pokazati znamenitosti distrikta kojih ima puno, ali ako ćemo iskreno govoriti o turizmu, on je još u povojima”, rekao je Gudeljević.

Ono što se događa trenutno u turizmu to je rezultat privatnih inicijativa hotelijera,  vlasnika restorana i kafića u Brčkom. Gudeljević  navodi  rijeku Savu kao turistički potencijal, ističući kako treba raditi na tome da se formira turistička organizacija koja bi mogla ujdiniti sve one elemente koje Brčko distrikt ima, i početi razvijati turizam na način da on donosi korist ljudima u Brčkom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime