spot_img

Brčko distriktu BiH uručena plaketa Opštine Srebrenica

Published:

U Srebrenici je proteklog vikenda obilježen Dan opštine Srebrenica svečanom sjednicom Skupštine opštine gdje su uručene plakete i zahvalnice istaknutim pojedincima, institucijama, preduzećima i organizacijama.

Brčko distrikt BiH i Prva osnovna škola Srebrenica dobili su Plaketu opštine Srebrenica sa bronzanim grbom. Prva osnovna škola ove godine obilježava 130 godina i tokom svog postojanja vršila je svoj osnovni zadatak u obrazovanju djece kao i drugim važnim aktivnostima u lokalnoj zajednici, a Brčko distrikt BiH je pomogao Srebrenicu donirajući do sada oko 800.000 KM kroz razne projekte. Plaketu je u ime gradonačelnika Brčko distrikta BiH primio savjetnik gradonačelnika Nemanja Damjanac.

Plaketa opštine Srebrenica sa zlatnim grbom ove godine uručena je Aleksandru Vučiću, premijeru Vlade Srbije, na osnovu 5 miliona evra pomoći za Srebrenicu, koji je i prošle godine bio nominovan za ovu nagradu za njegov doprinos razvoju Srebrenice, suživotu i pomirenju.

Plaketa opštine Srebrenica sa srebrenim grbom pripala je Japanskoj agenciji za međunarodnu saradnju (JICA) za doprinos u razvoju poljoprivrede.

Odlučeno je da će biti uručene plakete opštine Srebrenica za Rotari klub Srebrenica, koji je investirao ogromna sredstva u Srebrenicu, kao i mnoga druga mjesta i gradove širom BiH. Plaketa opštine Srebrenica pripala je i predsjedniku Opštine Čajetina Milanu Stamatoviću za organizovanje zimskih i ljetnjih odmora za djecu iz Srebrenice.

Priznanja su dodijeljena i drugim kolektivima i pojedincima za izuzetan doprinos u razvoju opštine, zapošljavanju i rezultatima na unapređivanju i zaštiti čovjekove radne i životne sredine, na očuvanju kulture i prirodne baštine, razvoju nauke i poljoprivrede, sa posebnim doprinosom u zdravstvenoj, kulturnoj, obrazovnoj, naučnoj i sportskoj djelatnosti kao i humanitarnim i drugim dobrotvornim aktivnostima.

 

 

 

(esrebrenica.ba/nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img